Collega's aan het woord

Maarten Sinia

Senior EngineerSenior Engineer

“In 2011 ben ik begonnen bij Network Company als Senior Engineer. Ik deed al hetzelfde werk bij een kleiner bedrijf dat ook ICT-dienstverlening deed voor het MKB. Ik wilde werken bij een groter bedrijf en ik zag vaak auto’s van Network Company in de regio. Ik stuurde mijn cv en had direct een afspraak met Wilco. Hij wist door de juiste vragen te stellen al snel mijn technisch niveau te bepalen. De overstap ging gemakkelijk, ik kon snel wennen. Bij Network Company had ik direct meer collega’s voor ruggespraak,er is meer structuur en daardoor werkt het professioneler dan in een klein bedrijf.

Je blijft leren

Ik had in het begin wel twijfels. Zou ik het wel aankunnen qua kennis en een grotere klantenkring? Dat twijfelen ligt in mijn aard, ik ben zelfkritisch. Ik bijt me vast in een uitdaging en zorg dat het goed komt. Binnen een paar maanden werkte ik zelfstandig en voerde ik zelfstandig projecten uit. Ik heb dingen geopperd en zaken naar me toegetrokken. Door de grote diversiteit aan klanten en vraagstukken blijf je leren. van een eenmans kapperszaak tot een grote voetbalclub, geen klant en dus geen dag is hetzelfde! Het is niet alleen maar werken met machines, je werkt juist ook met mensen. En dat vind ik erg fijn.

Man van de praktijk

We zijn een nuchter Noord-Hollands bedrijf. Geen urenlange vergaderingen bij ons. Het is recht voor z’n raap en je regelt de boel. Binnen  Network Company hechten we vooral waarde aan de technische inhoud, niet aan certificering. Papieren zijn leuk, maar kun je ook het probleem van de klant oplossen? Ik heb bereikt wat ik wilde bereiken: het kennisniveau om mijn werk succesvol uit te voeren. Op mijn eigen manier en in de praktijk. Op termijn wil ik interne ondersteuning bieden met kennisoverdracht en grote vraagstukken oplossen.

Echte waardering

In deze branche wordt er ook buiten werktijden een beroep op je gedaan door collega’s en klanten. Dat hoort erbij. Daar krijg je echte waardering voor terug, van Network Company en je klanten. Ik ben ambitieus en fanatiek. Ik wil altijd van de hoed en de rand weten. Vernieuwing en prikkeling is voor mij belangrijk, net als goed contact met de collega’s. De omgang is laagdrempelig, er is een soort saamhorigheid. Je klaart het werk met elkaar.”

Network Company B.V.

Network Company B.V.

Kokkel 10, 1723 HX Noord-Scharwoude

Telefoon: 0226-820840

Fax: 0226-344600

E-mail: info@networkcompany.nl