Referenties
Lees ook deze ervaringen:

“Onze marketingkreet is probleemoplossers in kunststof. Microtherm is een machinefabriek en we maken in opdracht kunststof machineonderdelen voor de Nederlandse machine-industrie. Denk aan inpakmachines en lopende banden. Wij ontwerpen zelf niet, maar krijgen de productwensen aangeleverd en maken dat vervolgens.

Onderscheid met innovatie

We onderscheiden ons met innovatie door continu te investeren in vernieuwingen en opleidingen, nieuwe softwarepakketten en automatisering met robots. Microtherm is de enige in de kunststofindustrie die momenteel robots gebruikt. Elke jaar willen we vooruitgang maken om toonaangevend te blijven. Onze bedrijfsvoering is redelijk horizontaal te noemen. We werken erg prettig samen in een mooi bedrijf aan mooie producten voor tevreden klanten.

Maakmachines voeden met data

ICT is enorm belangrijk voor ons. Elk kunststof product dat we hebben gemaakt staat in een dossier opgeslagen op de netwerkserver. Via dataverbindingen voeden we onze machines met die dossiers. De afgelopen jaren hebben we 30.000 productdossiers opgebouwd en dat is echt groot bedrijfskapitaal voor een bedrijf als Microtherm.

Maandenlang geen back-up De vorige automatiseerder had nooit tijd voor ons. Altijd bezig met brandjes blussen: de ene oplossing resulteerde in een nieuw probleem. De foutmeldingen van de back-uptapes werden nooit opgepakt waardoor bleek dat er maandenlang geen back-up werden gemaakt. Dat is echt ondenkbaar voor ons. Ik moest soms zelfs extra hulp inschakelen voor het terugkrijgen van de back-up.

Carte blanche

Network Company heb ik via Dagmar van Telking leren kennen, hun telefonietak. Wilco inventariseerde eerst onze ICT-behoeften. Een heel boekwerk met al onze knelpunten en waar zijn inziens de verbeteringen lagen. Ik gaf hem carte blanche. Ik zei tegen Wilco: richt het in zoals jij denkt dat het moet werken, ik wil gewoon de beste oplossing. En dat heeft Wilco dus gedaan, en dan ook nog op een manier dat hij meedenkt met de klant.

Carte blanche wil voor Wilco niet zeggen dat hij gaat schrijven met een viltstift, maar dat hij voor de klant de meest optimale automatisering doet. Het beste rendement voor het minste geld. En dat is de reden waarom ik Network Company aanprijs bij collega’s. Het klinkt als een mooi marketingverhaal, maar het is wel de waarheid.

De computer doet het gewoon

Network Company is net als Microtherm ook vooruitstrevend. Ze willen de nieuwste software gebruiken die beter werkt of goedkoper is. Ze kijken goed mee in de markt, en dat past perfect bij ons. Geen eindeloos vijf jaren contract, maar ieder jaar een optimalisatie van de automatisering. Elke dag als ik mijn computer aanzet, dan doet die het gewoon. Dat klinkt simpel, maar iedereen die ooit problemen heeft gehad met zijn automatisering, weet dat dat niet zo vanzelfsprekend is.”


Lees ook deze ervaringen:

Network Company B.V.

Network Company B.V.

Broeker Werf 8, 1721 PC Broek op Langedijk

Telefoon: 0226-820840

Fax: 0226-344600

E-mail: info@networkcompany.nl